NFS Storage Sistemleri
Ağ Dosya Sistemi (NFS), dağıtılmış dosya paylaşımı için bir ağ protokolüdür . Bir dosya sistemi, dosya biçimindeki verilerin depolanma ve sabit disk sürücüleri, yarıiletken sürücüler ve teyp sürücüleri gibi depolama aygıtlarından alınma şeklini tanımlar. NFS, dosyaların ağlar arasında depolanma ve depolama aygıtlarından alınma şeklini tanımlayan bir ağ dosyası paylaşım protokolüdür.
NFS protokolü, orijinal olarak Unix sistemleri arasında yerel dosya paylaşımı için geliştirilen ve 1984 yılında Sun Microsystems tarafından piyasaya sürülen bir ağ dosya sistemini tanımlar. 1989. NFS protokolünün geçerli sürümü , NFS sürüm 4 (NFSv4) Protokolünü belgeleyen RFC 7530'da belgelenmiştir.
NFS, sistem yöneticilerinin, uzak bilgisayar kullanıcılarının erişebilmesini sağlamak için ağ bağlantılı bir sunucudaki bir dosya sisteminin tamamını veya bir kısmını paylaşmasına olanak tanır. Paylaşılan dosya sistemine erişim yetkisi olan istemciler , paylaşılan dosya sistemleri olarak da bilinen NFS paylaşımlarını bağlayabilir. NFS, istemciler ve sunucular arasında istekleri yönlendirmek için Uzaktan Yordam Çağrılarını ( RPC'ler ) kullanır.
NFS, dosya sunucuları için en yaygın kullanılan protokollerden biridir . NFS uygulamaları, aşağıdakiler dahil çoğu modern işletim sistemi (OS) için mevcuttur:
- Hewlett Packard Enterprise HP-UX
- IBM AIX
- Microsoft Windows
- linux
- Oracle Solaris
Bulut sağlayıcıları , Amazon Elastic File System , Microsoft Azure'daki NFS dosya paylaşımları ve Google Cloud Filestore dahil olmak üzere bulut depolama için NFS protokolünü de uygular .
Günümüzde kullanılan verilerin neredeyse tamamının dijitalleşmesi sonucunda kullanılan sayısal veri miktarı her geçen gün hızla artmaktadır. Gartner, IDC ve Forrester gibi bağımsız araştırma şirketlerinin benzer raporlarında, kullanılan veri miktarının her 18-24 ay aralığında iki katına çıktığı ve buna bağlı depolama gereksinimlerinin her yıl %20 ila %40 arasında değişen oranlarda arttığı görülmektedir. 2018 yılı itibariyle dünyada kullanılan toplam veri sayısal miktarı yaklaşık 20 zetta bayt civarında iken bu rakamın 2020 yılı itibariyle 50 zetta bayt seviyesini geçmesi beklenmektedir.
Projelendirme
Proje çiziminden teslimine kadar tüm süreçlerin tek firma ile uçtan uca takibi.
Uluslararası Standart
Uluslararası standartlarda projelendirmelerle uzun yıllar dayanıklı ve kesintisiz çözümler.
Bakım & Servis
Bakım hizmetlerimiz sayesinde sistemlerin sorunsuz çalışması.
Monitoring
Uzaktan izleme yazılımları ile sistem izleme ve IT kaynak yatırımlarından tasarruf sağlama.
Openstack Kurulum ve Destek
Altyapı & Keşif
Altyapı Analizi, siz kıymetli müşterilerimiz ile birlikte kampüs, bina ve/veya ofis ortamını ziyaret ederek veya sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Altyapı Analizi yapılırken en önemli kriterlerden biri openstack bileşenlerinde kullanılacak node'ların seçimi olduğu için bu konuyu titizlikle inceliyoruz.
Tasarım Çalışmaları
İş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlayabilmenin yolu doğru bir tasarımdan geçer. Profesyonel ve teknik kadromuz sayesinde sizlere pek çok farklı kritik senaryoyu değerlendirerek tasarımlarımızın güvencesini vermekteyiz. Bununla birlikte, sektörde konusunda uzmanlaşmış pek çok farklı çözüm ortağımızdan elde ettiğimiz güçle sizlere sunduğumuz farklı maliyet stratejileri sayesinde en verimli tasarıma ulaşma imkanına kavuşur, kaliteden ödün vermezsiniz.
Saha Uygulama, Kurulum ve Entegrasyon Çalışmaları
Keşif ve tasarım çalışmalarında gösterdiğimiz aynı özveriyi Openstack kurulum ve entegrasyon çalışmalarında da sizlere deneyimletmek en önemli önceliklerimizden bir tanesidir. Doğru entegrasyon sayesinde bir bütün olarak çalışabilmesi bünyemizde yer alan uzman ve tecrübeli saha ekiplerinin başarısıdır.
Test ve Devreye Alma
İlk olarak kurulan sistemlerin hatasız ve kesintisiz bir şekilde çalışması için gerekli koşulların sağlandığı test edilir. Getirdiğimiz yük bankaları ile tüm sisteme yükü verip sistemin bu yüke nasıl cevap verdiğini global standartlara uygun senaryolar çerçevesince (Level 3, 4, 5) test ediyoruz. Testlerde ortaya çıkabilecek olası sorunlar düzeltilerek sistemin sorunsuz olarak çalışacağından emin olduktan ve sizlere rapor edildikten sonra sistem devreye alınır ve çalışmaya başlar.