Öztek Bilişi Teknolojileri Veri Merkezi Çözümleri

Sanallaştırma teknolojisi maliyetleri azaltır, uygulamalara erişimi artırır ve BT yönetimini kolaylaştırır.

  • Sanallaştırma, planlı ve plansız kapalı kalma sürelerini azaltıp gelir kaybını en aza indirir.
  • Sunucu birleştirme yatırım ve işletme giderlerini azaltmanıza yardımcı olur.
  • Sunucu birleştirme yoluyla enerji verimliliğini artırıp daha az donanım gerektirerek yatırım ve işletme maliyetlerinizi düşürür.
  • Basitleştirilmiş olağanüstü durum kurtarma çözümleri sunarak, altyapınız için iş sürekliliği sağlar.
  • Veritabanları (Oracle Veri Tabanı, Microsoft SQL Server, SAP HANA, SAP Sybase) dahil kritik kurumsal uygulamaları, iş uygulamalarını (SAP Business Suite, Microsoft Exchange, SQL Server, SharePoint, SAP) sanallaştırarak hizmet seviyeleri ve performansı en üst seviyeye çıkarır.

Sanallaştırma teknolojisine geçerken, uygun yazılımı bulmak; doğru sunucu, veri depolama ve network altyapısını seçmek gibi zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Öztek Bilişim Teknolojileri'nin benzersiz saha tecrübesinden yararlanarak VMware, KVM, Ovirt ve Hyper-V çözümlerimizle standartlara dayalı bir sanallaştırma stratejisi oluşturup, kısa sürede hayata geçirebilirsiniz.

Sanallaştırma Nedir.

Donanım Sanallaştırmada fiziksel bir bilgisayara, Sanal bir Makine (VM) oluşturmak için özel bir yazılım kullanılır. Sanallaştırma sayesinde, barındırılan sunucudan mantıksal olarak izole edilen ayrı bir işletim sistemi ortamı oluşturulur. Bir kerede birden fazla VM sağlanarak birden fazla işletim sistemi tek bir fiziksel makine üzerinde aynı anda çalıştırılabilir.

Her biri özel bir iş yüküne adanmış fakat yoğun olarak kullanılmayan sunucu makineleri için para harcamak yerine, sunucu sanallaştırmadan yararlanarak bu iş yükleri daha az sayıda fakat tam kapasite ile kullanılan makineler üzerinde birleştirilebilir.

Sanallaştırma teknolojileri sağladıkları enerji tasarrufu ile işletme maliyetlerini azaltırken çevremizin korunmasına da önemli katkılar sağlıyor.

Sanallaştırma neden yapılmalı ?

  • Birden fazla ve tam kapasite ile kullanılmayan fiziksel sunucuyu Sanal Makineler çalıştıran tek bir ana bilgisayar üzerinde birleştirir
  • Sunucu birleştirme ve çeviklik için sanallaştırmadan yararlanarak İşgücü / Alan / Elektrik tüketimini azaltır
  • Daha az yönetim, alan ve az elektrik ihtiyacından dolayı tasarruf sağlar
  • İş ve Bilgi İşlem verimliliğin artması,
  • Donanım kaynaklarının uygulamalar arasında dinamik olarak dağıtılarak kaynakların optimum düzeyde kullanılması,
  • Aynı sunucu donanımı üzerine farklı işletim sistemlerinin kurulabilmesi,
  • Tüm uygulamaların ayrı sanal sunucular üzerinde çalıştırılarak birbirlerini etkilemeden çalışmaları,
  • Yeni sunucu gereksinimleri için standart sanal sunucuların çok kısa bir sürede oluşturulabilmesi,
  • Donanım arızalarında kesinti süresinin minimuma indirilmesi,

Günümüzde kullanılan verilerin neredeyse tamamının dijitalleşmesi sonucunda kullanılan sayısal veri miktarı her geçen gün hızla artmaktadır. Gartner, IDC ve Forrester gibi bağımsız araştırma şirketlerinin benzer raporlarında, kullanılan veri miktarının her 18-24 ay aralığında iki katına çıktığı ve buna bağlı depolama gereksinimlerinin her yıl %20 ila %40 arasında değişen oranlarda arttığı görülmektedir. 2018 yılı itibariyle dünyada kullanılan toplam veri sayısal miktarı yaklaşık 20 zetta bayt civarında iken bu rakamın 2020 yılı itibariyle 50 zetta bayt seviyesini geçmesi beklenmektedir.

Projelendirme

Proje çiziminden teslimine kadar tüm süreçlerin tek firma ile uçtan uca takibi.

Uluslararası Standart

Uluslararası standartlarda projelendirmelerle uzun yıllar dayanıklı ve kesintisiz çözümler.

Bakım & Servis

Bakım hizmetlerimiz sayesinde sistemlerin sorunsuz çalışması.

Monitoring

Uzaktan izleme yazılımları ile sistem izleme ve IT kaynak yatırımlarından tasarruf sağlama.

Openstack Kurulum ve Destek

Altyapı & Keşif

Altyapı Analizi, siz kıymetli müşterilerimiz ile birlikte kampüs, bina ve/veya ofis ortamını ziyaret ederek veya sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Altyapı Analizi yapılırken en önemli kriterlerden biri openstack bileşenlerinde kullanılacak node'ların seçimi olduğu için bu konuyu titizlikle inceliyoruz.

Tasarım Çalışmaları

İş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlayabilmenin yolu doğru bir tasarımdan geçer. Profesyonel ve teknik kadromuz sayesinde sizlere pek çok farklı kritik senaryoyu değerlendirerek tasarımlarımızın güvencesini vermekteyiz. Bununla birlikte, sektörde konusunda uzmanlaşmış pek çok farklı çözüm ortağımızdan elde ettiğimiz güçle sizlere sunduğumuz farklı maliyet stratejileri sayesinde en verimli tasarıma ulaşma imkanına kavuşur, kaliteden ödün vermezsiniz.

Saha Uygulama, Kurulum ve Entegrasyon Çalışmaları

Keşif ve tasarım çalışmalarında gösterdiğimiz aynı özveriyi Openstack kurulum ve entegrasyon çalışmalarında da sizlere deneyimletmek en önemli önceliklerimizden bir tanesidir. Doğru entegrasyon sayesinde bir bütün olarak çalışabilmesi bünyemizde yer alan uzman ve tecrübeli saha ekiplerinin başarısıdır.

Test ve Devreye Alma

İlk olarak kurulan sistemlerin hatasız ve kesintisiz bir şekilde çalışması için gerekli koşulların sağlandığı test edilir. Getirdiğimiz yük bankaları ile tüm sisteme yükü verip sistemin bu yüke nasıl cevap verdiğini global standartlara uygun senaryolar çerçevesince (Level 3, 4, 5) test ediyoruz. Testlerde ortaya çıkabilecek olası sorunlar düzeltilerek sistemin sorunsuz olarak çalışacağından emin olduktan ve sizlere rapor edildikten sonra sistem devreye alınır ve çalışmaya başlar.