Öztek Bilişi Teknolojileri Veri Merkezi Çözümleri

Öncelikle Bulut teknolojisinin büyük bir gelişme gösterdiği günümüzde, sizlerin de muhtemelen bir yerlerde karşılaştığı "Openstack" kavramının tam olarak ne olduğunu ve olmadığınız açıklamaya çalışacağız.

OpenStack, ilk olarak 2010 yılında Amerikan Ulusal Uzay Ajansı (NASA) tarafından sağlanan hesaplama bileşeni Nova ve bulut servis sağlayıcısı Rackspace tarafından sağlanan depolama bileşeni Swift’in birleşmesi ile ortaya çıkan ve hızla gelişerek açık kaynak kodlu bulut çözümlerinde liderliğe yükselen bir bulut yönetim platformudur.

Cisco,IBM,HP,Dell vs.gibi dünya çapında büyük sağlayıcılar OpenStack kullanmakta ve bazıları OpenStack üzerine bileşenler geliştirerek kendi ürünlerini ortaya koyabilmektedirler.

OpenStack, Apache lisansı ile sunulan açık kaynak ve özgür bir yazılım. Aynı zamanda sistem, hesaplama (compute), depolama (storage) ve görüntü servisleri (image services) olmak üzere üç alt bileşenden oluşuyor. Bu özellikleri sayesinde özel bulut kullanmak isteyen şirketler için açık bir platform sunuyor.

OpenStack popüler kurumsal ve açık teknolojilerle entegre ve uyumlu çalışabilmektedir. Çok sayıda sanallaştırma mimarisi ve sanal sunucuyu, bir panel vasıtası ile grafik arayüzünden ya da API vasıtası ile kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilir.

Sayılarına her gün yenileri eklenen yüzlerce büyük kurum alt yapılarını OpenStack üzerinde çalıştırmaktadır ve bu sayede maliyetlerini azaltırken performanslarını arttırma imkânı bulmaktadırlar.

OpenStack'in çok büyük bir ekosistemi ve geniş bir uygulama ve hizmet kataloğu bulunmaktadır.

Çalışma mimarisini detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kısaca Openstack Nedir?

  • Bulut bilişim teknolojilerinin bütünleşik olarak sunulduğu bir altyapıya sahiptir.
  • Geleneksel hypervisor'leri destekler.
  • Python ve Django kullanılıyor.
  • Apache lisansı ile sunuluyor.
  • OpenStack Foundation tarafından destekleniyor.
  • Servislerinin tamamı RESTful API sağlıyor.

Openstack’ın Avantajları Neler?

  • Çok hızlı bir gelişim gösteriyor.
  • Cloud doğası gereği açıktır, açık olmalıdır.
  • Temel mimari oldukça etkileyici.
  • 56 ülkede 2 binin üzerinde şirket ve OpenStack Foundation tarafından destek alıyor.
  • Geliştirme süreçlerinde şeffaf ve açık bir yönetim biçimi bulunuyor, geribildirimlere önem veriliyor.
  • Ölçeklendirmeye müsait ve oldukça basit.Public, Private, Hybrid modellerde çalışabilir durumda.

Uzun yıllar teknik konularda uzmanlık yapmış sertifikalı ve tecrübeli personelimizle uzaktan izleme yazılımları ile sistem izleme ve IT kaynak yatırımlarından sizlere tasarruf sağlamaktayız. Sizlere profesyonel yazılım programlarıyla yaptığımız durum analizleri sonucunda minimum maliyet ve maksimum hızı sağlama garantisi veriyoruz.

İşimizi, stratejik ortak yaklaşımıyla ele alıyor en baştan en sona kadar sizlerle birlikte hareket ediyoruz. Projenin tamamlanmasının ardından çıkabilecek sorunlara karşı bağımızı koparmıyor. Her an sizlerle birlikte hareket ediyoruz.

Bu sayede erişimin kesintisiz ve verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlıyor, çözümlerimizi birinci sınıf garantiler ve personel ile gerekirse yerinde veya uzaktan destekleyerek demo ve eğitim hizmetlerimizle birlikte sizlerin her zaman yanında yer alıyoruz.

Güvenilir bir firma olmanın zorluğunun farkında olarak Sektörün öncü firmalarıyla yaptığımız anlaşmalarlın verdiği güç ve azimle projelerimizi zamanında teslim ediyoruz.

Projelendirme

Proje çiziminden teslimine kadar tüm süreçlerin tek firma ile uçtan uca takibi.

Uluslararası Standart

Uluslararası standartlarda projelendirmelerle uzun yıllar dayanıklı ve kesintisiz çözümler.

Bakım & Servis

Bakım hizmetlerimiz sayesinde sistemlerin sorunsuz çalışması.

Monitoring

Uzaktan izleme yazılımları ile sistem izleme ve IT kaynak yatırımlarından tasarruf sağlama.

Openstack Kurulum ve Destek

Altyapı & Keşif

Altyapı Analizi, siz kıymetli müşterilerimiz ile birlikte kampüs, bina ve/veya ofis ortamını ziyaret ederek veya sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Altyapı Analizi yapılırken en önemli kriterlerden biri openstack bileşenlerinde kullanılacak node'ların seçimi olduğu için bu konuyu titizlikle inceliyoruz.

Tasarım Çalışmaları

İş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlayabilmenin yolu doğru bir tasarımdan geçer. Profesyonel ve teknik kadromuz sayesinde sizlere pek çok farklı kritik senaryoyu değerlendirerek tasarımlarımızın güvencesini vermekteyiz. Bununla birlikte, sektörde konusunda uzmanlaşmış pek çok farklı çözüm ortağımızdan elde ettiğimiz güçle sizlere sunduğumuz farklı maliyet stratejileri sayesinde en verimli tasarıma ulaşma imkanına kavuşur, kaliteden ödün vermezsiniz.

Saha Uygulama, Kurulum ve Entegrasyon Çalışmaları

Keşif ve tasarım çalışmalarında gösterdiğimiz aynı özveriyi Openstack kurulum ve entegrasyon çalışmalarında da sizlere deneyimletmek en önemli önceliklerimizden bir tanesidir. Doğru entegrasyon sayesinde bir bütün olarak çalışabilmesi bünyemizde yer alan uzman ve tecrübeli saha ekiplerinin başarısıdır.

Test ve Devreye Alma

İlk olarak kurulan sistemlerin hatasız ve kesintisiz bir şekilde çalışması için gerekli koşulların sağlandığı test edilir. Getirdiğimiz yük bankaları ile tüm sisteme yükü verip sistemin bu yüke nasıl cevap verdiğini global standartlara uygun senaryolar çerçevesince (Level 3, 4, 5) test ediyoruz. Testlerde ortaya çıkabilecek olası sorunlar düzeltilerek sistemin sorunsuz olarak çalışacağından emin olduktan ve sizlere rapor edildikten sonra sistem devreye alınır ve çalışmaya başlar.